Sven Gatz nodigt leraar en klas uit die niet naar naar Brussel durft komen

05/10/14 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

Vlaams minister van Jeugd en Brussel Sven Gatz heeft de klas uitgenodigd wiens uitstap naar Brussel geschrapt werd omdat de directie bang is voor een aanslag.

Sven Gatz nodigt leraar en klas uit die niet naar naar Brussel durft komen

Vlaams minister van Brussel, Cultuur, Media en Jeugd Sven Gatz (Open VLD). © BELGA

Vlaams minister en Brusselaar Sven Gatz nodigt de directeur uit van de Hasseltse lagere school die een bezoek aan Brussel heeft geschrapt uit vrees voor een terreuraanslag. Hij mag 'een vriendelijke uitnodiging naar de hoofdstad verwachten, de klas mag meekomen', schrijft Gatz op Facebook.

De vijfde- en zesdejaars van de Stedelijk Basisschool Rapertingen zouden tijdens de herfstvakantie een bezoek brengen aan Brussel, maar dat gaat niet door. De directie verwijst naar de mogelijkheid van een terreuraanslag. 'Daar hebben we nu niks te zoeken met de kinderen', zegt directeur Filip Kuijpers. 'Als we hun veiligheid in Brussel niet kunnen garanderen, gaan we niet.'

Experts vinden het een ongelukkig signaal, dat de school uit Hasselt een uitstap annuleert uit vrees voor terreur, zo leert het VTM Nieuws. Het zal het gevoel van angst ten onrechte aanwakkeren, zeggen ze.

Lees meer over:

Onze partners