Superflik Glenn Audenaert zet stap opzij

20/07/12 om 04:45 - Bijgewerkt om 04:45

De geschorste Glenn Audenaert wil niet langer baas zijn van de federale gerechtelijke politie in Brussel. Ontslag neemt hij echter niet en het is ook geen schuldbekentenis, zegt hij.

Superflik Glenn Audenaert zet stap opzij

© Image Globe

De geschorste superflik Glenn Audenaert heeft in een brief aan de politietop laten weten dat hij niet langer herbenoemd wil worden als gerechtelijk directeur van de Brusselse federale politie. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag.

Strafonderzoek

Audenaert werd eind juni geschorst door de regering, nadat het parket van Dendermonde hem in kader van een strafonderzoek in verdenking had gesteld voor schriftvervalsing en schending van het beroepsgeheim.

Het was voorlopig onduidelijk welke houding Audenaert zou innemen na zijn schorsing. Volgens Gert Cockx van politievakbond NSPV gaat het om een duidelijke stap opzij. "Hij maakt plaats voor een nieuwe politiebaas in Brussel", aldus Cockx.

Geen sculdbekentenis

De brief in kwestie is gericht aan Valère De Cloet, directeur-generaal ad-interim van de Federale Gerechtelijke Politie. Audenaert laat erin weten niet langer aan te dringen op zijn herbenoeming. Maar een erkenning voor enige fout is het niet, stelt hij duidelijk. Van ontslag is evenmin sprake. De stap opzij doet Audenaert naar eigen zeggen in het belang van de politiewerking. (Belga/TV)

Onze partners