Subsidies voor winteropvang daklozen gedeblokkeerd

29/11/12 om 13:35 - Bijgewerkt om 13:35

Minister van Begroting Olivier Chastel heeft groen licht gegeven voor de subsidies voor de organisatie van de winteropvang in vijf grote steden.

Subsidies voor winteropvang daklozen gedeblokkeerd

© Belga

Die subsidies waren geblokkeerd na een negatief advies van de Inspectie van Financiën. Op vraag van staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Maggie De Block wordt het geld nu toch gedeblokkeerd.

Het gaat om subsidies bestemd voor de organisatie van de opvang van mensen die in grote armoede, zonder huis en vaak zonder sociale structuren trachten te overleven. De subsidies maken deel uit van het Winterplan van de regering. Vijf grote steden (Gent, Antwerpen, Charleroi, Luik en Brussel) krijgen daarbij 50.000 euro om hen te steunen bij de organisatie van de winteropvang.

Maar de subsidies kregen enkele dagen geleden een negatief advies van de Inspectie van Financiën. Daardoor raakte de uitbetaling geblokkeerd, zo stond te lezen in Het Laatste Nieuws.

De Block: 'Goed georganiseerde winteropvang is een prioriteit'

Staatssecretaris De Block ging meteen in beroep bij minister van Begroting Olivier Chastel. Die besliste nu om het licht toch op groen te zetten. "Goed georganiseerde winteropvang is een prioriteit van deze

regering", zegt staatssecretaris De Block. "We moeten al het mogelijke doen om mensen die het bijzonder moeilijk hebben op te vangen en te helpen om uit de dakloosheid te geraken. Ik dank dan ook collega

Chastel om zo snel groen licht te geven voor dit dossier", zegt de Open VLD-politica.

Het dossier wordt op de agenda van de volgende ministerraad geplaatst. (Belga/INM)

Onze partners