Studenten vinden systeem uit dat kinderen uit hete auto's redt

27/07/12 om 05:01 - Bijgewerkt om 05:01

Leerlingen van het VTI in Veurne hebben een systeem ontwikkeld dat tragedies moet voorkomen zoals met het kind dat eerder deze week omkwam in een hete auto in Evere.

Het systeem dat uitgedokterd werd op het Vrij Technisch Instituut in Veurne werkt met temperatuursensoren die geactiveerd blijven zolang het kind in zijn zitje vastgesnoerd zit, schrijven De Standaard en het Nieuwsblad.

Alarm

Wanneer de temperatuur boven een instelbaar niveau stijgt, treedt een alarm in werking, terwijl ook de ventilator aanslaat, de ruiten automatisch worden neergelaten en de richtingaanwijzers beginnen te knipperen. Dat moet volstaan om mensen in de omgeving te waarschuwen dat er iets aan de hand is.

Enkele autoconstructeurs toonden al belangstelling voor het systeem.

Vergeten baby

Op het militaire domein in Evere kwam woensdag een baby van zes maanden om door de hitte. De vader was het meisje vergeten in de wagen op de parking van het militaire domein.

Het meisje zat achteraan in de wagen in een maxi-cosi. Bij het begin van zijn shift liet de militair de baby achter in de wagen. Toen hij na zijn dienst aan het einde van de namiddag bij de wagen kwam, was het kind gestorven door de hitte. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners