Studenten op de bres tegen besparingsplannen regering-Bourgeois

Geert Bourgeois (N-VA) © BELGA

Een aantal studenten heeft een petitie gelanceerd tegen de besparingsplannen van de Vlaamse regering. De petitie staat online sinds vrijdagavond en kreeg op 24 uur tijd meer dan 1.500 handtekeningen.

De afgelopen weken lekten er al verschillende cijfers uit over de besparingen die Bourgeois I zou doorvoeren. Die cijfers stootten op veel protest bij middenveldorganisaties.

Behalve de grote besparingen in andere sectoren zou ook het hoger onderwijs het met 413 miljoen euro minder moeten stellen, zeggen de bezielers van de petitie zondag in een mededeling. Volgens de plannen die voorliggen, wordt het inschrijvingsgeld verhoogd tot 900 euro.

“De rector van Antwerpen en de VVS, de Vlaamse Vereniging van Studenten, spraken zich uit tegen de verhoging van de inschrijvingsgelden. Met deze petitie willen we deze stem kracht bijzetten. Op één dag haalden we meer dan 1.500 handtekeningen op”, zegt Eva Sorgeloos, verkozen studentenvertegenwoordiger in de raad van bestuur van de UGent.

Voor de initiatiefnemers is de petitie slechts een begin. Er worden ook actiegroepen opgericht.

“Als de plannen zich toch verder in die richting ontwikkelen, zal er meer nodig zijn dan het zetten van een handtekening”, zegt Nele Van Parys, mede-initiatiefnemer van de petitie. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content