Stroom valt uit? Klant krijgt schadevergoeding

Wie door een panne vier uur zonder stroom zit, krijgt binnenkort een schadevergoeding. Het gaat om 35 euro voor de eerste vier uur en 20 euro per aanvullende periode van vier uur.

Dat heeft Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a) beslist. Het bericht staat in Het Nieuwsblad. “Een stroomonderbreking kan heel wat schade en ongemak veroorzaken voor gezinnen en bedrijven. Het is dus vanzelfsprekend dat ze een correcte en snelle vergoeding krijgen”, zegt de minister.

Netbeheerder altijd aansprakelijk

Momenteel moeten slachtoffers van een zware stroompanne naar de rechter stappen als ze een schadevergoeding willen. In de toekomst zal de netbeheerder (Eandis of Infrax) bij ernstige pannes altijd aansprakelijk zijn en een forfaitaire vergoeding moeten betalen. Als de netbeheerder vindt dat de oorzaak voor de panne bij een aannemer ligt, kan hij op zijn beurt de schade bij de aannemer verhalen.

Te laag

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt de voorgestelde bedragen te laag. “Dit zorgt voor een eenvoudige procedure. Wie dit te weinig vindt, kan nog naar de rechter stappen”, aldus Gorik Vanholen, de woordvoerder van minister Van den Bossche. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content