Strafuitvoeringsrechtbank bekijkt elektronische enkelband voor Dutroux

27/12/12 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:26

De strafuitvoeringsrechtbank van Brussel onderzoekt op 4 februari de aanvraag voor elektronisch toezicht van Marc Dutroux.

Strafuitvoeringsrechtbank bekijkt elektronische enkelband voor Dutroux

© Belga

Marc Dutroux werd op 22 juni 2004 door het assisenhof van Aarlen veroordeeld tot levenslange opsluiting en 10 jaar terbeschikkingstelling van de regering voor vijf moorden, bendevorming, ontvoeringen en opsluiting van kinderen, en verkrachtingen met foltering. Dutroux zal zichzelf vertegenwoordigen voor de strafuitvoeringsrechtbank. De families van de slachtoffers zullen eveneens opgeroepen worden.

Volgens de kranten van Sudpresse hebben zowel de gevangenisdirectie van Nijvel, waar Marc Dutroux is opgesloten, als het parket een negatief advies uitgebracht over de aanvraag. De strafuitvoeringsrechtbank is niet verplicht die adviezen te volgen.

Marc Dutroux (56) diende in april een aanvraag voor penitentiair verlof in maar kreeg dit niet. Zijn aanvraag voor elektronisch toezicht diende hij in september in en werd eveneens geweigerd.

Zijn ex-echtgenote Michelle Martin, die in juni 2004 tot 30 jaar gevangenis werd veroordeeld, geniet sinds eind juli van een voorwaardelijke vrijlating. Martin verblijft sinds eind augustus in het Clarissenklooster in Malonne. (Belga/TE)

Onze partners