Stille mars voor buscontroleur MIVB

09/04/12 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:46

Medewerkers van de MIVB houden in Brussel een stille mars om hun collega te herdenken die om het leven kwam bij extreme verkeersagressie toen hij vaststellingen deed van een ongeval.

Stille mars voor buscontroleur MIVB

© Twitter

De vakbonden van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB houden vandaag een stille mars als eerbetoon aan Iliaz Tahiraj, de 56-jarige supervisor van de MIVB die overleed na een dodelijke vuistslag bij een geval van agressie. De mars begint om 10 uur aan het Rogierplein en gaat tot aan het Redersplein, waar het incident plaatsvond.

Zwart rouwlint

De politie en de directie van de MIVB zijn ingelicht. De deelnemers aan de mars zullen een zwart rouwlint dragen. Het openbaar vervoer in Brussel ligt nog altijd stil. Om 16 uur zit de MIVB samen met onder meer minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

Twee minuten stilte

De chauffeurs van de Vlaamse en Waalse openbaarvervoermaatschappijen De Lijn en TEC zullen om 10.00 uur twee minuten stilte houden uit solidariteit met hun collega's van de Brusselse vervoermaatschappij en met de familie van de MIVB-medewerker die overleed. Ook in de treinstellen van spoormaatschappij NMBS zal om 10 uur omgeroepen worden om 2 minuten stilte te respecteren.

"De chauffeurs van De Lijn en TEC zullen om 10.00 uur twee minuten lang stil blijven staan. Dat zal gebeuren aan de dichtstbijzijnde bushalte, om het verkeer niet te veel te belemmeren", zo legt woordvoerder Tom Van de Vreken uit. Alle buschauffeurs van De Lijn zullen aan de actie deelnemen.

Rouwregister

De MIVB heeft een rouwregister geopend voor Iliaz Tahiraj. "Omdat we veel boodschappen van solidariteit en sympathie ontvingen op onze Facebook-pagina, hebben we besloten een rouwregister te openen zodat iedereen een steunboodschap kan achterlaten voor de familie van de overledene", aldus MIVB-woordvoerster Françoise Ledune.

Sinds zaterdag hebben ook al veel werknemers van de vervoersmaatschappij hun medeleven betuigt op het intranet van de MIVB. Daar is ook een portret van Tahiraj te vinden.

De verdachte van 29 zegt intussen dat hij niet de bedoeling had de man te doden en dat hij spijt heeft van zijn daad. (Belga/EE)

Onze partners