Stille manifestatie tegen holebi-geweld in Aalst

21/07/12 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:21

In Aalst wordt een manifestatie gehouden om het signaal te geven dat discriminatie niet thuishoort in onze samenmeving.

Stille manifestatie tegen holebi-geweld in Aalst

© AFP

Na het recente geval van agressie tegen homoseksuelen in Aalst, roept holebi-jongerengroep Liever Spruitjes, uit de regio Dender, op tot een stille manifestatie. Die vindt maandagavond plaats, tijdens de parkconcerten in Aalst. Om 19.30 uur wordt er verzameld aan de hoofdingang van het stadspark.

"Op deze manier willen wij zowel holebi's als hetero's oproepen om een sterk signaal te geven dat discriminatie van alle aard niet aanvaardbaar is in onze samenleving", aldus Laurens Temmerman van Liever Spruitjes. "Via een Facebookevent "Voor een veilige en tolerante stad" bereikten we al meer dan 2.000 mensen. We verwachten dan ook een talrijke opkomst."

Lichtpunt: regenboogvlaggen

De organisatie roept iedereen op om zwarte of donkere kledij te dragen als teken van protest tegen elke vorm van discriminatie en zinloos geweld. "Als lichtpunt zullen er regenboogvlaggen zichtbaar zijn, het internationale symbool van hoop, gelijkheid en diversiteit."

Liever Spruitjes is lid van Wel Jong Niet Hetero, de Vlaamse koepel van holebi-jongerengroepen en van Cavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen. (Belga/SD)

Onze partners