Stichting van Laurent realiseerde nog niets

05/04/11 om 09:45 - Bijgewerkt om 09:45

De stichting van prins Laurent heeft sinds de oprichting in 2006 geen enkel project gerealiseerd behalve de aankoop en renovatie van een pand voor de eigen zetel.

Prins Laurent verdedigde zijn omstreden Congoreis met de stelling dat het een privéreis was in functie van zijn stichting Grect. De afkorting staat voor Global Renewable Energy and Conservation Trust. De prins zou voor die stichting in Congo milieuprojecten bezoeken die een oplossing voor de ontbossing zouden zijn.

Zetel

Volgens de krant Le Soir heeft de stichting van Laurent tot nu toe geen enkel project gerealiseerd, als we de aankoop en de renovatie van de eigen zetel even buiten beschouwing laten. Dat voedt de stelling dat de stichting niet meer is dan een schimmige instelling die eerder het leven van de prins moet financieren in plaats van hogere milieudoeleinden te dienen.

De inkomsten van de stichting komen vooral van giften van privépersonen. Volgens Graydon komt de Grect haar verplichting om jaarrekeningen neer te leggen niet na. (EE)

Lees meer over:

Onze partners