Steven Vanackere krijgt staande ovatie op ledendag CD&V

© Belga

Steven Vanackere is op een CD&V-ledenbijeenkomst in Gent in de bloemetjes gezet door partijvoorzitter Wouter Beke en Vlaams minister-president Kris Peeters. Hij kreeg een staande ovatie.

Steven Vanackere, die opstapte als minister van Financiën, is op een CD&V-ledenbijeenkomst in Gent in de bloemetjes gezet door partijvoorzitter Wouter Beke en Vlaams minister-president Kris Peeters. Vanackere kreeg een staande ovatie van de 400 aanwezige militanten, maar legde geen verklaring af. Ook de nieuwe minister van Financiën, Koen Geens, tekende present op de tweede ‘Dag van de Afdeling’, een opleidingsdag voor CD&V-leden. Net als Vanackere kwam hij niet aan het woord.

Vanackere ‘is sereen’

Vanackere kwam wel eerder vandaag op zijn Facebookpagina terug op zijn ontslag. ‘Ik ben sereen, ik hoef geen slachtofferrol,’ zo schreef hij. Vanackere herhaalt dat ‘het klimaat van bestendige verdachtmaking het serieuze werk bemoeilijkte’, wat slecht is voor het land en zijn partij, en dat een en ander zijn persoonlijkincasseringsvermogen te boven ging.

De CD&V’er ergert zich voorts aan ‘de toenemende intellectuele slordigheid en soms domheid in het politiek debat’. Vanackere, die de vele steunbetuigingen apprecieert, voelde zich overigens ’tot op het laatst heel sterk gesteund in mijn eigen partij’. ‘Maar wie denkt dat het volstaat om onschuldig te zijn, gaat wat kort door de bocht. Elke mens wil ook in vrede zijn met zijn eigen leven, zijn eigen prioriteiten, zijn eigen waarden’.

Wat Vanackere nu gaat doen, weet hij ‘nog niet zo accuraat’. ‘In elk geval niet in een hoekje zitten kniezen.’

Beke: ‘Onjuiste insinuaties’

Op de CD&V-ledendag had Wouter Beke het opnieuw over ‘een aantal onjuiste insinuaties’, verwijzend naar de berichten dat Arco na de val van Dexia zelf de waarborgregeling voor haar coöperanten zou hebben uitgewerkt.

Dat drukkingsgroepen (zoals werkgevers- of werknemersorganisaties) meewerken aan het opstellen van dossiers is niet abnormaal, luidt het. ‘Dit dossier is behartigd door de toenmalige minister van Financiën Didier Reynders en in de regering goedgekeurd’, zei Beke aan de VRT-nieuwsdienst. ‘Dat zijn de feiten, maar opnieuw maakt men hier een aantal insinuaties die niet volledig kloppen. De beslissing over de uitvoering ligt uiteindelijk bij de regering.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content