Steven Vanackere in beeld als nieuwe baas katholiek onderwijs

07/08/13 om 07:31 - Bijgewerkt om 07:31

Oud-minister Steven Vanackere (CD&V) is de gedoodverfde opvolger van Mieke Van Hecke aan de top van het katholiek onderwijs.

Steven Vanackere in beeld als nieuwe baas katholiek onderwijs

© Belga

Mieke Van Hecke (66) stopt als topvrouw van het katholiek onderwijs. Ze geeft op 1 september 2014 de fakkel door. Een van de namen die voor de opvolging circuleert, is die van CD&V-politicus Steven Vanackere. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Bisschoppen

De keuze van de opvolger ligt volledig in de handen van de bisschoppen, met op kop de Antwerpse bisschop Johan Bonny. Hij is verantwoordelijk voor onderwijs. Voor de functie kan niet gesolliciteerd worden: om aan het hoofd van het katholieke net te komen moet men gevraagd worden.

Consultatieronde

De bisschoppen maken na een consultatieronde in het politieke en onderwijskundige veld een lijstje met mogelijke kanshebbers. "Die consultatieronde is begonnen", bevestigt Olivier Lins, de woordvoerder van Bonny.

Katholieke identiteit

In politieke kringen wordt al een tijdje gefluisterd dat CD&V-politicus Steven Vanackere in beeld is als een vande mogelijke opvolgers. Dat wordt nu volgens De Morgen bevestigd door een bron dicht bij het dossier. "Vanackere is een man die durft uit te komen voor zijn katholieke identiteit", zo klinkt het. "Dat is belangrijk voor de bisschoppen."

De procedure zal afgerond worden in januari. Dan wordt duidelijk wie Mieke Van Hecke zal opvolgen. (Belga/EE)

Onze partners