Stefaan De Clerck wordt terug gewoon burgemeester

05/12/11 om 19:10 - Bijgewerkt om 19:10

Ontslagnemend minister van Justitie Stefaan De Clerck wordt weer gewoon burgemeester van Kortrijk.

Stefaan De Clerck wordt terug gewoon burgemeester

© Belga

Stefaan De Clerck(CD&V) neemt terug zijn taak als burgemeester van Kortrijk op. "Ik ben bijna drie jaar federaal minister geweest, maar dat hoofdstuk is nu afgesloten. Terug burgemeester worden vind ik wel een leuk perspectief", zegt De Clerck.

"Ik ben blij dat men mij eind 2008 heeft gevraagd om federaal minister van Justitie te worden in de regering Van Rompuy. Het was de tweede keer, tussen 1995 en 1998 was ik minister van Justitie in de regering Dehaene maar de ontsnapping van Dutroux maakte er toen een eind aan. Als minister van, lopende zaken ben ik overigens langer aangebleven", stelt De Clerck vast. De Clerck, die wel aanblijft als volksvertegenwoordiger, blikt tevreden terug op de voorbije drie jaar. "Als minister van lopende zaken heb ik heel wat projecten in de steigers kunnen zetten, zoals de hertekening van het gerechtelijke landschap van 27 naar 16 arrondissementen. Dat voorbereidend werk werd bevestigd in het regeerakkoord. Het is slechts één van de realisaties waar ik trots op ben."

Door de terugkeer van De Clerck in Kortrijk is waarnemend burgemeester Lieven Lybeer (CD&V) niet langer plaatsvervangend burgemeester en wordt achtste schepen Johan Coulembier gewoon gemeenteraadslid. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners