Stefaan De Clerck: ‘PS-dominantie is een probleem’

© Belga

CD&V-kopstuk Stefaan De Clerck vindt dat de federale regering het Vlaamse ondernemerschap fnuikt. Volgens hem creëert de regering-Di Rupo onzekerheid voor de toekomst.

Dat zegt de burgemeester van Kortrijk in een interview met Het Nieuwsblad en De Standaard. De Clerck schaart zich aan de zijde van de ondernemers. Die gaven de voorbije dagen luidop lucht aan hun klachten en bestempelden de federale regering als te links, zelfs marxistisch, en te veel gefocust op belastingen.

Domper

Ook volgens De Clerck is er een probleem met de loonkosten in dit land; hij wijt dat aan de dominantie van de PS op federaal vlak. “Men voelt een probleem met deze regering, en we moeten dat oplossen. Dit zet een domper op het Vlaamse ondernemerschap.”

De Clerck denkt dat de politieke discussies over energie, de fiscaliteit en Fransen die zich hier domiciliëren, ertoe geleid hebben dat de Vlaming in het algemeen zich “angstig” voelt.

Onzekerheid

“Bij de arbeider, de bediende, de ondernemer, vrije beroepen of de aandeelhouders leeft een onrechtvaardigheidsgevoel. Het debat tussen het bedrijfsleven en de politiek toont de onzekerheid aan. De regering-Di Rupo betekent op dit punt voor de Vlaming niet wat ze zou moeten betekenen. Op een bepaald ogenblik zullen we maatregelen op maat van Vlaanderen moeten nemen.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content