Stedelijk ziekenhuis Aalst fluit overijverige arts terug

15/07/10 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:17

De man had de politie afgestuurd op een vrouw die haar kind in de gang borstvoeding gaf.

De directie van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst distantieert zich van een incident waarbij een spoedarts de politie heeft afgestuurd op een vrouw die haar kind in de gang borstvoeding gaf.

De 29-jarige moeder van een 3,5 maanden oud jongetje bood zich in het ziekenhuis aan met gescheurde ligamenten en in het bijzijn van haar kind.

Toen het jongetje honger kreeg en de vrouw hem in de gang van de spoedafdeling borstvoeding wilde geven, werd ze verwezen naar een afzonderlijke kamer omdat 'het beleid van het ziekenhuis voeden op de gang niet toelaat'.

Toen de vrouw daar weer uit kwam, werd er vanuit het ziekenhuis gebeld naar de politie, die met vier man ter plaatse kwam. Volgens de vrouw kreeg ze te horen dat ze aan openbare zedenschennis deed, zo meldde De Morgen donderdag.

'Er was niets onzedigs aan, er was niets te zien', aldus de vrouw. Ze is bovendien coördinator van MammaCafé, een organisatie die
borstvoeding net bespreekbaar wil maken.

'Borstvoeding is niet verboden"

De directie van het ziekenhuis liet donderdag weten dat ze het incident betreurt. 'Niemand twijfelt aan het belang van borstvoeding. Het beleid van het ziekenhuis is juist gericht op het actief ondersteunen van borstvoeding', zo luidt het.

Het ziekenhuis wijst erop dat geen enkel intern document borstvoeding verbiedt en verontschuldigt zich 'bij alle moeders die voor hun kind enkel het beste willen'.

Onze partners