Stapt Jef Vermassen uit zaak kasteelmoord?

27/02/12 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

Meester Jef Vermassen staat volgens verschillende bronnen op het punt om zich terug te trekken uit de zaak van de mysterieuze kasteelmoord.

Stapt Jef Vermassen uit zaak kasteelmoord?

© Belga

De bekende strafpleiter verdedigt André Gyselbrecht, de verdachte schoonvader van slachtoffer Stijn Saelens, maar nu weduwe Elisabeth Gyselbrecht zich burgerlijke partij stelde tegen onbekenden, dreigt voor Vermassen een belangenconflict. In het verleden was hij immers al advocaat van Gyselbrecht zelf in een echtscheidingsprocedure.

De Morgen schrijft dat later vandaag, na een gesprek met de Dendermondse stafhouder Albert Coppens, beslist wordt of Vermassen zijn handen van het dossier aftrekt.

Dader?

Door uit de zaak te stappen zou Vermassen, zo schreef Het Nieuwsblad afgelopen weekend, ook vermijden dat hij onverwacht een dader zou moeten verdedigen in plaats van een slachtoffer.

De advocaat, die bekend staat als iemand die het vaak opneemt voor slachtoffers in assisen, had na de mysterieuze verdwijning van Saelens verklaard dat zijn cliënt André Gyselbrecht niets met de zaak te maken had, maar de voorbije weken keerde hij beetje bij beetje op zijn stappen terug. Gyselbrecht is immers aangehouden als verdachte.

Vermassen tekende vorige week beroep aan tegen de verlengde aanhouding van zijn cliënt. Gyselbrecht moet nu binnen de twee weken voor de kamer van inbeschuldiging in Gent komen. De raadkamer van Brugge besliste om ook de andere twee verdachten in het dossier, Gyselbrechts zoon Peter en tussenpersoon Pierre Serry, in de cel te houden. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners