Stakingsactie tegen hogere prijs internationale treintickets

26/08/10 om 13:05 - Bijgewerkt om 13:05

In het station Brussel-Zuid heeft het personeel van de loketten voor het internationaal reizigersverkeer donderdag het werk neergelegd.

In het station Brussel-Zuid zijn de loketten voor het internationaal reizigersverkeer donderdag gesloten. Dat is een gevolg van een spontane actie van het personeel tegen de prijsverhoging van de tickets.

Vanaf deze week moeten reizigers die een internationaal treinticket kopen aan het loket een 'assistentietoeslag' van 7 euro betalen.

Maandag voerden de vakbonden ACOD-Spoor en ACV-Transcom daar al actie tegen in Brussel-Noord, waar de loketten voor het internationaal reizigersverkeer een uur dicht bleven.

In Brussel-Zuid gingen de loketten voor het internationaal vervoer donderdag al om 6 uur 's morgens dicht. De reizgers stonden ook voor gesloten loketten voor de Thalys- en Eurostartreinen.

De loketbedienden vragen dat de toeslag wordt ingetrokken. Ze vrezen jobverlies omdat steeds meer mensen door de
toeslag hun internationaal treinticket online zullen kopen. In dat geval moeten ze de toeslag niet betalen.

Een dalend klantenbestand zal gevolgen hebben voor de tewerkstelling, aldus Jos Digneffe van ACOD-spoor. De NMBS-directie liet donderdag weten dat er gesprekken worden gevoerd met de vakbonden en het personeel om te proberen tot een oplossing te komen.

Lees meer over:

Onze partners