Staking van treinbestuurders op komst

27/07/12 om 14:35 - Bijgewerkt om 14:35

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de week van 6 tot 10 augustus. Dan dreigen de treinbestuurders ermee om voor 24 uur het werk neer te leggen.

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders wou aanvankelijk vrijdagnamiddag tijdens de avondspits het werk neerleggen, maar besliste om uiteindelijk toch niet te staken.

Sommige treinbestuurders zouden uiting willen geven van hun ongenoegen over de beslissing van de NMBS-directie vrijdag om de treinbestuurders die op 14 mei het werk hadden neergelegd, te sanctioneren.

"De directie van de NMBS heeft de treinbestuurders die deelnamen aan de staking van 14 mei een berisping en een boete van 12,50 euro opgelegd. Ook zullen de uren dat er niet gewerkt werd afgehouden worden van hun loon. We begrijpen die beslissing van de directie niet. Het ging niet om een wilde staking, maar wel om een emotionele reactie van de bestuurders in het licht van het treinongeval in Godinne", klinkt het bij de vakbond. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners