'Staking is onverantwoord en onbegrijpelijk'

29/01/12 om 18:10 - Bijgewerkt om 18:10

Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Antwerpen heeft Bart De Wever zwaar uitgehaald naar zowel de vakbonden als de federale regering in verband met de nationale staking.

'Staking is onverantwoord en onbegrijpelijk'

© Belga

"De vakbonden en dan vooral de rode vakbonden vinden het nodig om te proberen het land lam te leggen en zware economische schade toe te brengen. Dat is onverantwoord en bovendien onbegrijpelijk, want het is toch hun vriend die in de Wetstraat 16 zit", zei de N-VA-voorzitter in zijn nieuwjaarstoespraak. "Zelfs in moeilijke economische tijden slaagde de PS er immers in om broodnodige saneringen af te blokken."

Volgens De Wever moeten de Vlamingen samen vechten om te zorgen dat "werken en ondernemen beloond in plaats van bestraft wordt". Hij roept dan ook op om maandag niet deel te nemen aan de staking. "Ik hoop dat iedereen morgen aan de slag gaat, dat onze economie niet plat gaat en dat zeker hier in Antwerpen de haven en de petrochemische sector niet worden lamgelegd."

Als er maandag blokkades worden opgericht op de Scheldelaan, een van de slagaders van de Antwerpse haven, moet er volgens hem gezorgd worden dat werkwilligen toch hun weg kunnen vervolgen. "Het is aan de overheid om de Scheldelaan maandag vrij te houden", vindt De Wever, die desnoods een politionele tussenkomst wil zien. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners