Staking: gratis hotelkamers voor studenten in Gent

25/01/12 om 16:23 - Bijgewerkt om 16:23

De Gentse hotelsector maakt zondagavond hotelkamers vrij naar aanleiding van de algemene staking in de openbare sector. Ook ACV Gent-Eeklo biedt onderdak aan.

Staking: gratis hotelkamers voor studenten in Gent

© Thinkstock

Het gaat om 85 kamers in de diverse hotels, overnachting en ontbijt gratis, en het aantal groeit nog aan. "Elke student kan een tweede student uitnodigen, er worden twin-kamers met twee bedden voorzien", aldus Kurt Neyrynck van Gent Hotels vzw. "Zo kunnen alvast 200 studenten maandag zonder examenstress hun examen afleggen."

Het idee ontstond dinsdagavond toen de UGent bekendmaakte dat ze extra kamers in studentenhomes beschikbaar stelt. "Waarom zouden we ook niet iets doen, dinsdagavond stuurden we een mail naar onze leden en woensdagmorgen zat onze mailbox vol voorstellen", aldus Neyrynck.

De Gentse hotels benadrukken dat de actie geen promotiestunt is, maar dat de algemene staking een economische impact heeft, ook op de hotelsector. "Het verlies van omzet door geannuleerde kamers en vergaderzalen doet pijn in volle crisis", klinkt het. "Ook het aanpassen van de werkplanning van het personeel heeft verregaande gevolgen."

Ook ACV biedt slaapplaatsen aan
Vanaf zondagavond zijn de studenten ook welkom op de hoofdzetel van ACV Gent-Eeklo aan de Poel in het centrum van Gent. Studenten moeten zelf een luchtmatras of veldbed meebrengen, de vakbond zorgt voor onderdak, sanitair, douchegelegenheden en een ontbijt op maandag.

"We zijn ons bewust dat de noodzakelijke staking van maandag ongelegen komt voor studenten in examens, vandaar dat we solidair zijn", aldus zegt Jan Maertens van ACV. (Belga/TE)

Geïnteresseerde studenten kunnen een kamer reserveren op www.genthotels.eu. De studenten moeten wel over een studentenkaart en over een abonnement bij De Lijn of de NMBS beschikken.

Studenten die op het aanbod van het ACV willen ingaan, kunnen zich tot vrijdag 17 uur inschrijven bij het ACV Infohuis Surplus, in de Sint-Michielsstraat in Gent. Ze kunnen ook bellen naar 09 265 44 88 of mailen naar surplus@acv-csc.be.

Lees meer over:

Onze partners