Staking cipiers Oudenaarde heeft geen gevolgen voor proces De Gelder

17/02/13 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:14

Volgens het ACV kan het overbrengen van Kim De Gelder van Oudenaarde naar Gent geen problemen met zich meebrengen, omdat dit een taak is van de politie.

Staking cipiers Oudenaarde heeft geen gevolgen voor proces De Gelder

© Belga

De staking van de cipiers in de gevangenis van Oudenaarde zal geen invloed hebben op het proces van Kim De Gelder. Dat werd vernomen bij de christelijke vakbond ACV.

In de gevangenis van Oudenaarde staakt het personeel omdat twee gedetineerden een bewakingsagent in elkaar hebben geslagen. De twee agressors werden overgeplaatst naar een andere gevangenis, maar de staking gaat nog zeker door tot maandag 18 januari. Dan volgt een overleg met de directie. Het personeel vraagt de vermindering van het totaal aantal gedetineerden en een aangepast regime met aandacht
voor de moeilijke werkomstandigheden: namelijk het personeelstekort en de overbevolking.

Dinsdag 19 februari gaat in Gent ook het assisenproces tegen Kim De Gelder van start. De Gelder zit opgesloten in de gevangenis van Oudenaarde. Maar volgens de christelijke vakbond ACV kan het overbrengen van De Gelder geen problemen met zich meebrengen, omdat dit een taak is van de politie. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners