Sportpaleis plaatst oordopjesautomaten

19/04/10 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

De oordopjes zijn een tussenoplossing tot er wettelijke geluidslimieten zijn.

Sportpaleis plaatst oordopjesautomaten

Wie naar een concert in de Lotto Arena of het aanpalende Sportpaleis in Antwerpen gaat, zal vanaf nu oordopjes kunnen kopen in automaten uit voorzorg tegen geluidsoverlast.

De uitbaters van de twee concertzalen plaatsen de oordopjesautomaten als tussenoplossing tot er wettelijke limieten zijn. "Nu kunnen geluidstechnici hun zin doen", luidde het in de krant De Standaard.

Peter Dobbels, de operationeel verantwoordelijke van de Lotto Arena en het Sportpaleis, zegt dat ze vaak een artiest of een geluidtechnicus over de vloer krijgen "die vindt dat hij moet overdrijven". Veel te luide concerten, zoals dat van Grace Jones vorige donderdag in de Lotto Arena, zijn dus geen unicum.

Geluidslimiet

Volgens Dobbels zijn er gesprekken aan de gang met de Vlaamse minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege (CD&V). De uitbaters zijn vragende partij voor een geluidslimiet. "Dan hebben we tenminste een stok achter de deur als we vragen of het iets minder hard mag", aldus Dobbels.

Het debat over te luide muziek en eventuele gehoorschade woedt volop. Minister Schauvliege stelde eerder al een werkgroep samen nadat De Standaard afgelopen zomer geluidsmetingen had gedaan op het muziekfestival Pukkelpop dat plaatsvond eind augustus.

Vooral wanneer het festival naar zijn climax ging, werden er waarden geregistreerd van 125 dBC. Dat is het equivalent van een straaljager.

Onze partners