Spoorstaking: NMBS waarschuwt treinreizigers voor hinder

26/05/15 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:23

De NMBS waarschuwt de reizigers voor de hinder door de staking van de machinistenvakbond ASTB van woensdagavond tot donderdagavond.

'NMBS raadt haar klanten aan de nodige voorzorgen te nemen en zich tijdens de actie te informeren via de schermen en aankondigingen in de stations', klinkt het dinsdag in een persbericht.

Spoorstaking: NMBS waarschuwt treinreizigers voor hinder

© Belga

De NMBS 'veroordeelt de stakingsactie met klem' en betreurt dat die er kwam 'ondanks verschillende vergaderingen om deze actie te voorkomen'. De spoorwegmaatschappij zal er alles aan doen om de treinen zo snel mogelijk opnieuw normaal te laten sporen, klinkt het. De acties starten woensdagavond om 22 uur en duren tot vrijdagochtend 3 uur.

De NMBS raadt de reizigers aan om woensdagavond al voor 21 uur op hun bestemming aan te komen. De reizigers zullen via de geijkte kanalen de gevolgen voor de dienstverlening kunnen volgen: de informatieschermen, twitter, online routeplanner en app van de NMBS.

De vakbond riep op tot de staking omdat ze niet tevreden is over de loonschalen en het premiesysteem en omdat er nog geen oplossing gevonden is. Vorige week zei de NMBS dat de vakbond onredelijke eisen stelt die jaarlijks 15 miljoen euro zouden kosten in een context van besparingen.

(Belga)

Lees meer over:

Onze partners