Spoorbonden staken maandag

De spoorvakbonden ACOD Spoor en ACV-Transcom kondigen voor maandag 23 mei werkonderbrekingen aan op meerdere plaatsen in het land tussen 12 en 14 uur.

De werkonderbrekingen dreigen het reizigersvervoer komende maandag te verstoren. De twee vakbonden deden deze aankondiging in een stakingsaanzegging gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS Holding.

24-urenstakingDonderdag 26 mei overleggen de vakbonden opnieuw en kan beslist worden over eventuele stakingsacties vanaf de week van 30 mei. De eventuele acties vanaf de week van 30 mei kunnen de vorm aannemen van een 24-urenstaking.

Woede

ACOD Spoor en ACV-Transcom noemen de antwoorden van het management, de verschillende hiërarchische lijnen en de betrokken beheersorganen op de evolutie van de financiële toestand van de NMBS-Groep “verontrustend”. Ze roepen zelfs de woede van de werknemers op, in een reeds gespannen klimaat, zeggen de bonden.

De aankondiging woensdag is een formalisering van de kritiek dinsdag door de vakbondsleiders op de gang van zaken bij de goederenafdeling NMBS Logistics en de NMBS in zijn geheel. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content