Spoorbond wil alle openbaar vervoer platleggen tijdens begrafenis MIVB-man

09/04/12 om 11:12 - Bijgewerkt om 11:12

De vakbond ACOD Spoor roept op om in het hele land alle trein-, tram- en busverkeer plat te leggen tijdens de begrafenis van de MIVB-medewerker die om het leven kwam na verkeersagressie. 'Er moet een algemene reactie komen om iedereen aan het denken te zetten.'

ACOD Spoor roept uit solidariteit met de MIVB op om alle openbaar vervoer plat te leggen tijdens de begrafenis van de MIVB-werknemer die overleed na verkeersagressie terwijl hij vaststellingen deed van een ongeval. Dat zegt Jos Digneffe van ACOD Spoor.

Solidariteit en medeleven

ACOD Spoor stelt de sector voor "hun solidariteit en medeleven te betuigen. Zeer binnenkort zal er een gemeenschappelijke actie georganiseerd worden waarin maatregelen voor het vergroten van de veiligheid van het personeel in de sector openbaar vervoer zullen geëist worden".

Volgens Digneffe is het de bedoeling om tijdens de begrafenis van de MIVB-medewerker het openbaar vervoer stil te leggen. Nog volgens Digneffe vindt die begrafenis waarschijnlijk plaats donderdag.

'Er moet een algemene reactie komen om iedereen eens aan het denken te zetten over wat er hier aan de hand is,' zei Digneffe op Radio 1.

Stille mars

De vakbonden van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB houden in Brussel stille mars als eerbetoon aan Iliaz Tahiraj, de supervisor van de MIVB die overleed na een dodelijke vuistslag bij een geval van agressie. De chauffeurs van de Vlaamse en Waalse openbaarvervoermaatschappijen De Lijn en TEC hebben om 10.00 uur twee minuten stilte gehouden uit solidariteit met hun collega's van de Brusselse vervoermaatschappij en met de familie van de MIVB-medewerker. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners