Sponsors trekken zich terug uit Miss België uit onvrede met winnares

04/02/14 om 19:46 - Bijgewerkt om 19:50

Twee sponsors schorten hun contract met het Miss België-comité op omwille van de imagoschade door de heisa rond de jongste verkiezingen.

Sponsors trekken zich terug uit Miss België uit onvrede met winnares

Laurence Langen is Miss België 2014 © Belga

'Omwille van het professionalisme en de ernst die we hoog in het vaandel dragen, hebben we beslist om de samenwerking met het Miss België-comité op te schorten', aldus het bedrijf White Magic, gespecialiseerd in het wit maken van tanden. 'Het Miss België-comité heeft elke geloofwaardigheid bij het grote publiek kwijtgespeeld', zegt zaakvoerder Keo Vinyou.

Vinyou laat wel de deur open voor het geval hij van het Miss België-comité meer transparantie krijgt over de recente verkiezing. 'We kunnen alleen maar hopen op meer transparantie', zegt Vinyou. 'We weten niet wie wel of niet gestemd heeft, en of de sms-stemmen zijn meegeteld'.

Vinyou wijst er ook op dat White Magic niet voor de winnares van dit jaar, Laurence Langen, maar wel voor de niet-bekroonde deelneemster Lotte Feyen heeft gekozen om een publiciteitscampagne te voeren.

Universele schoonheid bestaat niet

Het Nieuwsblad had eerder al gemeld dat een andere sponsor, Noir & Blanc accessories, de samenwerking met Miss België stopzet omwille van de imagoschade door de heisa rond de jongste verkiezingen.

'Het gebeurt nog dat een sponsor afhaakt', reageert Darline Devos van het Miss België-comité. 'Maar dan komen er andere in de plaats. Van de huidige sponsors zijn er ook die mij spontaan gebeld of ge-sms't hebben om te zeggen dat ze aan boord blijven als sponsor.' Devos laat alvast weten dat ze de toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet, omdat alle grote sponsors de samenwerking herbevestigden. Devos vermeldt daarbij Health City, Orage Juwelen, Sapph, Flyer.be en Outré.

HealthCity zegt tevreden te zijn met de huidige Miss België, Laurence Langen. 'Iedereen heeft zijn mening over de wedstrijd/winnares, en er bestaat uiteindelijk toch niet zoiets als universele schoonheid, maar er is geen reden om gratuit kwaadaardige zaken te verspreiden', zegt zaakvoerder Redouane Zekkri van HealthCity.

Correct verlopen

Gerechtsdeurwaarder Roger Smet laat intussen weten dat de puntentelling bij de verkiezing van Miss België 2014 volledig correct en juist verlopen is, zonder enige incidenten noch manipulaties. 'Enige speculaties of verdachtmakingen met betrekking tot het resultaat zijn volledig zonder grond en tasten bovendien mijn integriteit als openbaar ambtenaar en de juistheid van mijn vaststellingen aan, wat ik niet zal aanvaarden', aldus gerechtsdeurwaarder Smet. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners