Spoedvergadering over tekort aan strooizout

08/12/10 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:07

Het Agentschap Wegen en Verkeer pleegt vrijdag overleg met de provinciebesturen over het probleem.

Verschillende gemeenten zitten al zonder strooizout terwijl het winterseizoen pas is begonnen. Het Agentschap Wegen en Verkeer, dat instaat voor het strooien op de gewestwegen en autosnelwegen, plant vrijdag overleg.

Enkele media maakten woensdag melding van het gebrek aan strooizout op verschillende plaatsen. In vele Limburgse gemeenten blijkt de voorraad strooizout al op te zijn. Waar dat het geval is, wordt zand klaargehouden als alternatief.

Op andere plaatsen heet het een kwestie van enkele dagen te zijn vooraleer het resterende zout helemaal op zal zijn. Bijbestellen heeft weinig zin omdat de leveranciers naar eigen zeggen overbevraagd zijn en ze zelf afhankelijk zijn van buitenlandse leveringen.

Ook problemen in Oost-Vlaanderen

De Vlaams-Brabantse wintercoördinator ontkende woensdag dat er ook in zijn provincie enkele gemeenten zouden zijn met een tekort aan strooizout. Er was een probleem in één gemeente, Roosdaal, maar dat is intussen opgelost. In Oost-Vlaanderen zitten twee gemeenten bijna door hun zoutvoorraden.

Het agentschap Wegen en Verkeer kondigde woensdag aan dat er vrijdag tijdens een vergadering naar een oplossing zal gezocht worden voor het tekort aan strooizout.

De woordvoerster bevestigt dat er in sommige gemeenten een probleem zou kunnen ontstaan. Daarom zal er worden samengezeten met vertegenwoordigers van de provinciebesturen en met zoutleveranciers.

Onze partners