Speurders zoeken opnieuw aanwijzingen Bende van Nijvel

02/08/10 om 18:18 - Bijgewerkt om 18:18

Vanaf dinsdag wordt er gezocht in Ronquières, langs het kanaal Charleroi-Brussel.

Speurders van de cel Waals-Brabant gaan vanaf dinsdag in Ronquières opnieuw op zoek naar aanwijzingen over de Bende van Nijvel.

De speurders hadden op die plaats, langs het kanaal Charleroi-Brussel, al eens gezocht in 1986, enkele maanden na de laatste overval van de Bende. Dat was in 1985 op de Delhaize in Aalst.

Tijdens die overval zou één van de daders levensgevaarlijk gewond zijn geraakt. Hij zou daarna begraven zijn door zijn medeplichtigen. Het lijk werd echter nooit gevonden.

De plaats ligt niet ver van het bos van Houssière ('s Gravenbrakel), dat de speurders eerder al aanwijzingen heeft opgeleverd. Sindsdien staan de onderzoeksmethodes, zeker op het vlak van DNA, een heel stuk verder.

Tijdens de nieuwe zoekwerken hopen de speurders wapens en andere materiële elementen te vinden. Ze hopen ook eventueel het lichaam van de dodelijk gewonde overvaller te vinden.

De zoekwerken zullen minstens een week en mogelijk twee weken duren. De cel Waals-Brabant zal worden bijgestaan door duikers en het Slachtoffer Identificatie Team.

Lees meer over:

Onze partners