Speurders verhoren kinderen die busongeval Zwitserland overleefden

27/03/12 om 14:57 - Bijgewerkt om 14:57

De kinderen die het busongeval in het Zwitserse Sierre, waarbij 28 mensen omkwamen onder wie 22 kinderen, overleefden, worden ondervraagd. Zwitserse politieagenten staan de verhoren bij.

Speurders verhoren kinderen die busongeval Zwitserland overleefden

© Belga

De kinderen zullen niet door de Zwitserse onderzoekers, onder wie zes Zwitserse politiemensen en de procureur van het kanton Wallis - ondervraagd worden, wel door Belgische speurders, zo schrijft De Standaard. De Zwitsers verlenen wel bijstand aan hun Belgische collega's.

De Zwitsters overlegden met de parketten en de politie van Leuven en Hasselt over hoe de kinderen zullen verhoord worden. Ook met de ouders van de kinderen zijn afspraken gemaakt.

Geen details over locatie en tijdstip

"In het belang van de privacy van de ouders en de kinderen worden geen verdere details verstrekt over de locatie en het precieze tijdstip van de verhoren", zo laat het parket weten.

Niet alle kinderen zullen overigens ondervraagd worden, zo meldt de VRT. Wie wel en wie niet moet getuigen, beslist de Zwitserse justitie, die tracht de oorzaak van het ongeval te achterhalen. (SD)

Onze partners