Speurders spreken Clottemans opnieuw tegen

01/10/10 om 11:49 - Bijgewerkt om 11:49

Volgens de Tongerse federale politie werd ze wel correct behandeld tijdens de verhoren.

Op dag zes van het assisenproces over de parachutemoord heeft de advocaat van de familie van slachtoffer Els Van Doren verklaard dat ze bereid is DNA-materiaal af te staan.

Els Clottemans staat in Tongeren terecht op beschuldiging dat ze de parachute van Van Doren heeft gesaboteerd, waardoor die een dodelijke val maakte. Clottemans en Van Doren hadden dezelfde minnaar.

De verdediging van Clottemans bekloeg er zich eerder over dat van de man van Van Doren en van de Nederlander Marcel Somers (de minnaar) geen DNA-materiaal werd afgenomen en van de beschuldigde wel.

In het assisenhof deed advocaat Jef Vermassen vrijdag het aanbod dat de familie De Wilde, onder wie de man van Van Doren, vrijwillig DNA-materiaal zou afstaan.

'Als koningin behandeld'

De speurders spraken tijdens de vrijdagzitting de stelling van Clottemans tegen dat ze niet ernstig zou genomen zijn door hen. Volgens speurder Kristel Jansens van de Tongerse federale
politie werd Clottemans 'als een koningin behandeld'.

'Zij mocht haar verhaal doen. Clottemans was een vlotte praatster, een spraakwaterval. We hebben haar zeer respectvol behandeld'', aldus Jansens. Ze wees erop dat Clottemans niet in de doorgangscel moest zitten en dat haar uitgangspunt bij de verhoren was dat Clottemans onschuldig is.

Jansens zei dat Clottemans betrapt werd op tegenstrijdigheden naarmate de verhoren vorderden, onder meer over het tijdstip van haar anonieme telefoontjes naar Els Van Doren en Marcel Somers. 'Iemand die de waarheid spreekt laat zich niet betrappen op tegenstrijdigheden', aldus Jansens.

'Clottemans nam touwtjes verhoor in handen'

Tijdens de zitting van het assisenhof werden vrijdag de audiovisuele verhoren van Clottemans overlopen. In totaal werden zestien verhoren opgenomen nadat het moeilijk was gebleken om Clottemans op de klassieke manier te verhoren.

Volgens de speurders nam de beschuldigde daarbij na een tijd de touwtjes in handen. Ze verhardde haar toon, praatte met verheven stem en ging vaak in discussie met haar ondervragers. Ze bleek snel geïrriteerd.

Onze partners