Spanning loopt op tussen FDF en de rest van MR

07/09/10 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:51

Het eerste MR-partijbureau van het nieuwe politieke jaar heeft een kloof blootgelegd tussen het FDF en de rest van de Franstalige liberalen.

Die laatsten hekelen de "politiek van de verschroeide aarde" die FDF-voorzitter Olivier Maingain hanteert, zo schrijven Le Soir en De Standaard dinsdag.

Volgens de kranten zou voorzitter Didier Reynders de FDF-kopman tot de orde geroepen hebben, na zijn uitlatingen van de voorbije dagen in de pers. Maingain zou echter bij zijn standpunt gebleven zijn, waarop ex-voorzitter Louis Michel "met de nodige felheid" gereageerd zou hebben.

Het gaat dus niet langer om een kloof tussen de voorzitter en de zogenaamde Renaissance-groep, merkt Le Soir op. Op dit moment laat vooral de breuklijn tussen het FDF en de rest van de MR zich gelden.

Met name de "politiek van de verschroeide aarde" die Maingain hanteert, zou voor problemen zorgen. "Hij wil niet mee aan de onderhandelingstafel en werpt dus voorwaarden op waardoor we dat niet zouden doen", luidt het.

Toch zou Maingain minstens de steun gekregen hebben van MR-fractieleider in de Kamer Daniel Bacquelaine, meldt Le Soir nog. Hij zou daar wel meteen aan hebben toegevoegd dat het "niet het moment is om dat publiek te gaan verkondigen". Zelf ontkent Bacquelaine het hele verhaal.

Onze partners