SP.A zet lid uit de partij dat aanslagen op Charlie Hebdo verheerlijkte

14/01/15 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:22

De SP.A heeft Abdelkarim Arbib uit Berchem uit de partij gezet. Het gewezen provincie- en districtsraadslid had op sociale media de aanslag op Charlie Hebdo verheerlijkt.

SP.A zet lid uit de partij dat aanslagen op Charlie Hebdo verheerlijkte

© Twitter

'Vrijdag hebben wij screenshots binnengekregen waarin Abdelkarim Arbib zich lovend uitlaat over de aanslagen in Parijs. Zelf hadden wij de boodschappen niet opgemerkt want Abdelkarim heeft sinds oktober alle contact met andere leden van sp.a verbroken', vertelt adjunct-secretaris Jeroen Cuypers van de sp.a-fractie aan Het Laatste Nieuws.

Steeds meer radicale standpunten

Daarop besliste de partijleiding om de man uit de partij te zetten. Abdelkarim Arbib nam vanaf oktober al ontslag uit zijn politieke functies. Vanaf dan werden zijn standpunten steeds radicaler. In 2012 stond hij als 20-jarige op de sp.a-lijst. Voor de provincieraad haalde hij vanop de 13de plaats een persoonlijke score van 2.391stemmen. Daardoor werd hij ook het jongste gemeenteraadslid.

Binnen de partij is nog volgens Het Laatste Nieuws te horen dat de standpunten van Arbib vroeger ook wel al eens botsten met de partijlijn, onder meer als het gaat over homoseksualiteit.

Nadat hij zijn politieke functies neerlegde, zouden zijn meningen radicaler geworden zijn. Op Twitter ging hij onder meer tekeer tegen het proces tegen Sharia4Belgium en de deelname van Belgische F16's in de strijd tegen IS.

Verder wordt nu ook een dreigende tweet opgerakeld, maar wat Arbib daarmee bedoelt, is voorlopig onduidelijk.

Lees meer over:

Onze partners