SP.A zet haar keuzes in brieven op scherp

07/06/10 om 13:26 - Bijgewerkt om 13:26

In brieven aan N-VA, CD&V en Open VLD zet de SP.A de verschillen met die partijen in de verf.

De SP.A wil niet weten van een regionalisering van de pensioenen, een koppeling van de groei in de gezondheidszorg aan de economische groei of het vragen van 11 miljard aan de deelstaten om de federale begroting 2015 te helpen sluitend te maken.

De SP.A maakte maandag bekend dat ze brieven heeft geschreven aan de voorzitters van CD&V, Open VLD en N-VA om duidelijk te maken dat ze anders werkt dan 'rechts'.

In de brieven maken de Vlaamse socialisten duidelijk dat een aantal voorstellen van die drie partijen niet werkbaar zijn.

Zo kant de SP.A zich tegen het voorstel van de N-VA om van de pensioenen een regionale materie te maken. Volgens de Vlaamse socialisten zou dat het hele stelsel in gevaar brengen.

Daarnaast willen de Vlaamse socialisten niet weten van een koppeling van de groei in de uitgaven voor de gezondheidszorg aan de economische groei.

Volgens de partij opent het CD&V-voorstel de weg naar een sluipende privatisering van de gezondheidszorg.

In een brief aan de voorzitter van Open VLD maakt de SP.A dan weer duidelijk dat ze zich verzet tegen het afwentelen op de deelstaten van de helft van de 22 miljard besparingen die tegen 2015 nodig zijn voor een federale begroting in evenwicht.

Volgens de SP.A is dat plan van de Vlaamse liberalen niet mogelijk zonder bij de deelstaten een bloedbad aan te richten.

Lees meer over:

Onze partners