‘SP.A-leden moeten wat meer buiten komen’

© belga

De lokale mandatarissen en leden van sp.a moeten weer meer buiten komen en voeling krijgen met wat er leeft bij de bevolking. Dat was de voornaamste boodschap op de Dag van de lokale betrokkenheid, die de partij organiseerde in de Gentse Vooruit. ‘In Antwerpen hebben we bijvoorbeeld te laat aangesloten bij Ringland, dat soort zaken moeten we beter aanvoelen’, was te horen

Sp.a heeft na de tegenvallende verkiezingen een grote vernieuwingsoperatie aangevat. ‘De kern van het socialisme blijft dezelfde, maar we moeten veel meer aandacht beginnen hebben voor andere thema’s’, zei voormalig minister Freya Van den Bossche.

Voor het aanbrengen van die onderwerpen rekent de partij op de lokale afdelingen. ‘De afdelingen waar we na de verkiezingen nog sterk staan zijn degene die investeren in huisbezoeken’, aldus Mohamed Ridouani, een van de verantwoordelijken voor de vernieuwing.

‘Met nabijheid kunnen we het verschil maken.’ De partij wil dat de lokale leden buiten de klassieke paden treden om contact te leggen met de bevolking. Parlementslid Ingrid Lieten heeft het gevoel dat dit aan de top van de partij meer gebeurt dan aan de basis. ‘Mensen zijn veel minder actief in verenigingen dan vroeger, dus moet je andere manieren bedenken om hen te bereiken’, zegt ze.

‘Niet alle afdelingen zijn bijvoorbeeld al even vertrouwd met sociale media.’ De lange periode zonder verkiezingen wordt een uitdaging voor de partij, die buiten de federale en Vlaamse regering viel en dus heel wat minder geld in kas zal krijgen.

‘Maar die langer periode is ook een voordeel, omdat we de tijd krijgen om onze structuur echt aan te passen’, stelt Ridouani. “Doordat er geen verkiezingen voor de deur staan, kunnen we gemeend naar de mensen toestappen en zullen ze geloven in onze oprechte interesse.’ (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content