SP.A Gent bekrachtigt Tom Balthazar als opvolger van Termont

28/01/16 om 22:44 - Bijgewerkt om 22:44

De partijraad van SP.A Gent heeft unaniem Tom Balthazar aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. Tom Balthazar werd eerder deze maand door de Gentse SP.A-partijtop al "in onderling overleg en goede verstandhouding" naar voor geschoven.

SP.A Gent bekrachtigt Tom Balthazar als opvolger van Termont

Tom Balthazar © Belga Image

In een toespraak wees Tom Balthazar op enkele thema's die de komende jaren voor hem van kapitaal belang zullen zijn: goed en betaalbaar wonen, begeleiding en organisatie van de vluchtelingen, en goede informatie en begeleiding over en bij het nieuwe mobiliteitsplan. Huidig burgemeester Daniël Termont reageert in een mededeling tevreden over zijn opvolger. "Ik heb het volste vertrouwen in Tom als lijsttrekker", schrijft Termont. "Hij koos altijd 100 procent voor Gent, net zoals ik". "We moeten vooral op de ingeslagen weg verder gaan: de Gentenaars zijn tevreden over hun stad en ons werk wordt gewaardeerd."

Medisch recht

Balthazar, jurist van opleiding en hoofddocent medisch recht aan de UGent, telg uit een socialistisch nest, werd in 2000 voor het eerst tot gemeenteraadslid verkozen. Hij nam de leiding over de meerderheidsfractie onder het bewind van burgemeester Frank Beke (SP.A). In 2007 werd Balthazar schepen van Milieu en Sociale Zaken en nam er in 2010 nog bevoegdheden van Karin Temmerman bij, die naar de Kamer vertrok.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 behaalde hij 5.466 voorkeursstemmen.

(Belga/RR)

Onze partners