SP.A'ers verdeeld over vertrek Erik De Bruyn

26/04/11 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:41

Erik De Bruyn liet dit paasweekend weten uit de SP.A te stappen. Hij richt een eigen beweging op: Rood! De meningen binnen de socialistische familie zijn verdeeld.

SP.A'ers verdeeld over vertrek Erik De Bruyn

© Imageglobe

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw is ronduit ontgoocheld, zo zei hij in het radioprogramma De Ochtend. "Er is geen verdere verdeeldheid nodig op links. We moeten naar eenheid zoeken", luidt het.

Voor SP.A-Kamerlid Maya Detiège is het vertrek van De Bruyn geen verrassing. Ze vindt het wel jammer dat De Bruyn een negatieve koers is blijven varen.

De partij zelf maakte weinig woorden vuil aan het vertrek van De Bruyn. De SP.A toonde zich niet verrast over het vertrek, maar betreurde wel dat hij verdere verdeeldheid zaait onder de progressieve

partijen.

In de kranten staan wel een aantal reacties van prominente SP.A'ers te lezen. Zo zegt SP.A-Kamerfractieleider Bruno Tobback in De Morgen: "Ik zie altijd liever mensen komen dan gaan, maar ik heb niet de indruk dat Vlaanderen zit te wachten op een progressieve partij. Dit is het spijtige hoogtepunt van zijn vete met Caroline zeker?"

Kamerlid Hans Bonte klinkt genuanceerder: "De Bruyn heeft een punt als hij zegt dat de partij een duidelijk profiel mist". (Belga)

Lees meer over:

Onze partners