SP.A: 'Energiedossier bewijst dat veel mogelijk is'

21/04/12 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Vlaamse socialisten zetten voor verkiezingen in op overheid "dicht bij de mensen".

SP.A: 'Energiedossier bewijst dat veel mogelijk is'

© Belga

Op een partijcongres in Brugge heeft SP.A-voorzitter Bruno Tobback de campagne van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober op gang getrapt.

De Vlaamse socialisten zetten in op een overheid "die dichtbij de mensen staat". Tobback: "Het is tegenwoordig bon ton om te klagen over de planlast van de overheid en te zeggen dat je geen twee stenen meer op elkaar kunt leggen. Maar ga maar eens kijken in gemeenten en steden als Gent, Oostende, Lommel en Bredene (met een SP.A-bestuur, nvdr.), waar de afgelopen jaren wel veel gebeurd is."

Het feit dat Electrabel een eerste verlaging van zijn elektriciteits- en gasprijzen aankondigde, bewijst volgens Tobback dat er wel degelijk veel mogelijk is.

Het begon met de gemeenschappelijke aankopen van groene energie in Antwerpen, op initiatief van SP.A-gedeputeerde Inga Verhaert, luidde het. "Dankzij de intussen 144.000 mensen die van leverancier zijn veranderd, hebben we een voet tussen de deur gekregen. Johan Vande Lanotte heeft ze nu kunnen openduwen."

"We hebben een eerste steen kunnen verleggen in de energiemarkt, we hebben een dam gebouwd", besloot Tobback. "Zo realiseer je een project, door aan de kant van de mensen te staan. Het kan in Vlaanderen dus wél!". (Belga/KVDA)

Onze partners