SP.A: 'De regering vertelt fabels'

19/07/15 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:30

Oppositiepartij SP.A blijft zich verzetten tegen een verhoging van de btw op elektriciteit van 6 naar 21 procent. De vorige regering-Di Rupo verlaagde die btw.

SP.A: 'De regering vertelt fabels'

Karin Temmerman © Belga

Begrotingsminister Hervé Jamar stelde eerder deze week dat die verlaging tot een serieuze daling in de btw-inkomsten heeft geleid. De socialisten vrezen dat de regering nu het tarief opnieuw wil verhogen. "De regering-Michel wil doen geloven dat het extra tekort van 500 miljoen in de btw er vooral is door de verlaging van de btw op elektriciteit. Wat blijkt: de regering vertelt fabels", zegt Kamerfractieleidster Karin Temmerman.

"Van de honderden miljoenen meerkost door de btw-verlaging op elektriciteit zijn geen spoor, geen berekening en geen enkele verklaring te vinden, niet bij de fiscale administraties en niet bij de andere betrokken instellingen. Deze extra kost is dus gewoon verzonnen om finaal de factuur aan de gezinnen én de zelfstandigen te presenteren", zegt ze.

Ondertussen zit de top van de federale regering zondag opnieuw rond de tafel om zich over de begroting van dit en volgend jaar te buigen en over de taxshift. Volgens bronnen dichtbij de onderhandelaars zijn de regeringspartijen zaterdag een eind opgeschoten met het begrotingswerk in de strikte zin, maar blijft de taxshift een ander paar mouwen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners