SP.A blijft gekant tegen mini-jobs

24/05/13 om 08:56 - Bijgewerkt om 08:56

SP.A behoudt het verzet tegen het idee van Open VLD en Unizo om mini-jobs in ons land in te voeren.

SP.A blijft gekant tegen mini-jobs

© Belga

Mini-jobs zijn deeltijdse banen waarvoor een werknemer tot 450 euro per maand krijgt, geen belastingen betaalt, maar ook amper van sociale bescherming geniet.

SP.A ziet meer heil in het Activa-plan waarbij laaggeschoolden minder duur gemaakt worden. Het plan, dat in de regering is goedgekeurd, zorgt ervoor dat de laaggeschoolden 20 procent minder kosten.

SP.A: 'Met 450 euro kan men niet rondkomen'

Vicepremier Johan Vande Lanotte (SP.A) wees er in De Ochtend op Radio 1 op dat een aantal bedrijven zeer positief staat tegenover de maatregel en in deze crisistijden reeds mensen aan het aanwerven zijn.

De mini-jobs zien de Vlaamse socialisten niet zitten. In Duitsland werken 5 miljoen mensen in dat stelsel, maar in het land met de sterkste economie van Europa ligt de armoede sinds de invoering van de mini-jobs wel dubbel zo hoog als in Vlaanderen. De regering heeft wel gelegenheidsarbeid minder duur gemaakt, maar dat gaat over het nu en dan bijverdienen, aldus nog Vande Lanotte. Met 450 euro in de maand kan men niet rondkomen, voegde hij eraan toe.

MR: 'Voorstander van meer flexibiliteit en meer jobs'

MR-voorzitter Charles Michel zei in hetzelfde programma dat hij "genuanceerd" staat tegenover mini-jobs. Michel is voorstander van meer flexibiliteit en meer jobs, maar hij wil eerst de plannen van Open VLD bekijken om zich over het voorstel uit te spreken. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners