Sophie Wilmès: '4,2 miljard is geen dogma'

25/09/16 om 11:39 - Bijgewerkt om 15:06

Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) laat weten dat de inspanning voor de begroting minder zou kunnen zijn dan 4,2 miljard euro.

Sophie Wilmès: '4,2 miljard is geen dogma'

Sophie Wilmès © belga

Minister Wilmès verwees bijvoorbeeld naar de buffer van 1 miljard euro die in de begroting voorzien is. 'Die buffer heeft steeds minder zin naarmate we een beter beeld krijgen. We moeten vermijden dat we dubbel tellen'.

Ook merkte Wilmès op dat de regering in de Europese afspraken mikt op een jaarlijkse structurele verbetering van 0,84 procent van het bbp, terwijl Europa tevreden is met 0,6 procent.

'Communautaire rellen maken ons niet sterker'

Ondertussen pleit Wilmès voor communautaire vrede. 'We moeten ons land sterker maken en aan de economische groei werken.' De minister pikte daarmee in op de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever in het interview met L'Echo, waarmee de indruk ontstond dat het communautaire na 2019 opnieuw op tafel zou belanden indien de PS mee aan de onderhandelingstafel zou belanden, maar anders opnieuw in de koelkast zou kunnen belanden.

'Ik heb gehoord dat een van de grootste partijen van het land bereid is door te gaan met structurele hervormingen zonder te spreken van communautaire hervormingen', reageerde minister Wilmès. 'Communautaire rellen maken ons niet sterker. We moeten als land sterker worden en aan economische groei werken. Als economische groei de topprioriteit is, dan zou dat een goede zaak kunnen zijn'.

(Belga/TE)

Onze partners