Socialistische overheidsvakbond staakt maandag in Luik

09/06/16 om 22:23 - Bijgewerkt om 22:22

De Luikse afdeling van de Franstalige socialistische overheidsbond zal komende maandag de beurtelingse stakingen van CGSP op gang schieten tegen onder meer de pensioenmaatregelen van de regering.

Socialistische overheidsvakbond staakt maandag in Luik

Vakbondsactie in het station van Luik © BELGA

Volgens de vakbond zullen alle openbare diensten betrokken worden bij de syndicale acties. Zo zullen onder meer de gemeentelijke diensten, de OCMW's, de intercommunales, de politie en de arbeidsbemiddelingsdienst Forem deelnemen aan de stakingen die in de hele provincie Luik zullen plaatsvinden.

De staking is gericht tegen de regeringsmaatregelen in het algemeen en de pensioenmaatregelen in het bijzonder.

"Komende maandag kunnen stakingsposten, werkonderbrekingen en meer symbolische acties de verschillende openbare diensten in Luik verstoren. Er is ook al een federale staking bij bpost vastgelegd. Het is niet uitgesloten dat er ook na 13 juni nog hinder zal zijn, want alle acties blijven gedekt door een stakingsaanzegging van onbepaalde duur die op 22 februari 2016 werd ingediend", aldus een mededeling.

Verdere acties

Een overzicht van de verschillende acties bij de openbare diensten in de provincie, kan evenwel niet worden gegeven. "Om organisatorische redenen zal ik geen precieze details over de acties geven", zegt Joël Thône, regionaal secretaris van CGSP in Luik. Na de Luikse acties van 13 juni, zal de vakbond op dinsdag 14 juni ook stakingen organiseren bij de overheidsdiensten in de provincie Luxemburg. Op woensdag 15 juni komen Namen en Waals-Brabant aan de beurt, gevolgd door Henegouwen op 20 juni.

(Belga/RR)

Onze partners