Sociale welvaart is inzet van SP.A voor de komende vijf jaar

22/02/14 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:40

Voor SP.A is "een onbeschroomd sociaal-democratisch project van sociale welvaart" de inzet voor de komende vijf jaar. Dat verklaarde voorzitter Bruno Tobback op het verkiezingscongres van de partij.

Sociale welvaart is inzet van SP.A voor de komende vijf jaar

© Belga

"Opnieuw bouwen aan welvaart die niet alleen voor de happy few maar voor iedereen positieve vooruitzichten biedt. Een onbeschroomd sociaal-democratisch project van sociale welvaart". Dat is de inzet voor de komende vijf jaar voor de SP.A, zo verklaarde voorzitter Bruno Tobback aan het slot van het verkiezingscongres. Even voordien werd het programma waarmee SP.A op 25 mei naar de kiezer trekt unaniem goedgekeurd.

Voor SP.A staat 'sociale welvaart' voor "welvaart waar iedereen aan meewerkt en waar iedereen ook mee in deelt. Welvaart die niet alleen op de beurs te vinden is maar in jobs voor jonge mensen die aan een leven willen bouwen. Welvaart die niet alleen bonussen oplevert maar een fair loon voor al wie zich inzet en het beste van zichzelf geeft. Welvaart die een perspectief biedt aan iedereen, niet aan de besten en de slimsten. Welvaart die gebouwd is op respect voor iedereen", zo verwoordde Bruno Tobback het.

Hij herhaalde dat de regering-Di Rupo formidabel werk geleverd heeft, een standpunt dat gezien de intensiteit van het applaus overduidelijk door het voltallige congres onderschreven werd.

Maar het werk is niet af: "Dat België één van de weinige landen is waar de ongelijkheid niet toeneemt en Vlaanderen zelfs een zeldzame regio waar de armoede daalt, is schitterend, maar het is niet genoeg".

Tobback ging ook kort in op de strubbelingen van de voorbije weken rond de lijstvorming. Ook hier hebben we duidelijke keuzes gemaakt "door ruimte te maken voor een nieuwe generatie mensen. Ik heb aan iedere provincie met veel aandrang gevraagd om op die lijsten zichtbare en liefst verkiesbare plaatsen te bieden aan de nieuwe politici die onze partij nodig heeft om te bouwen aan het Vlaanderen van morgen". (Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners