Sociale partners stellen bijkomende vragen aan regering

11/03/15 om 10:58 - Bijgewerkt om 10:59

De sociale partners hebben na hun onderhoud deze voormiddag een antwoord geformuleerd aan de regering, nadat deze eerder het sociaal akkoord had aangepast. De Groep van Tien zal bijkomende vragen stellen aan de regering, zei voorzitster Michèle Sioen na afloop.

Sociale partners stellen bijkomende vragen aan regering

Michèle Sioen © Belga Image

Het antwoord van de regering wordt afgewacht om een gezamenlijk standpunt te formuleren.

Aanpassingen

Het dossier dat op tafel ligt gaat over de activering van bruggepensioneerden. De regering wil mensen langer aan het werk houden, maar via het sociaal overleg werden de geplande maatregelen van de regering fel afgezwakt. De regering verwerpt het akkoord van de sociale partners niet, maar voegde enkele aanpassingen toe, wat de sociale partners - en dan vooral de vakbonden - hoog zit.

Delen

Een heronderhandeling van het sociaal akkoord is niet aan de orde

Michèle Sioen

'We hebben de aanpassingen aan het sociaal akkoord bekeken die de regering heeft doorgevoerd en hebben een antwoord aan de regering geformuleerd', legt Michèle Sioen uit. De Groep van Tien heeft bijkomende vragen gesteld over de aangepaste beschikbaarheid voor SWT'ers (bruggepensioneerden). 'Wanneer vindt het evaluatiemoment plaats, wat houdt de aangepaste beschikbaarheid precies in, hoe ziet de regering dat', somde Sioen de vragen op.

De voorzitster gaf mee dat een heronderhandeling van het sociaal akkoord niet aan de orde is. Volgens Sioen staat iedereen achter de brief van de Groep van Tien. De sociale partners hopen op een snelle ontmoeting met de regering om de kwestie te bespreken. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners