Snel genieten van de zon, vanavond weer buien

05/06/15 om 09:51 - Bijgewerkt om 11:26

De zomer lijkt eindelijk in het land. Maar het is snel genieten geblazen: het zonnige weer met temperaturen rond de 30 graden ruimt 's avonds alweer plaats voor regenbuien waarbij in korte tijd plaatselijk veel neerslag kan vallen.

Snel genieten van de zon, vanavond weer buien

© Belga

Vrijdagmiddag is het eerst zonnig bij zo'n 27 graden aan de kust en 29 tot plaatselijk 33 graden elders. Later, vrijdagavond en -nacht, neemt de bewolking over het westen van het land toe bij de nadering van een zone met regen- en onweersbuien.

Onweer

De buien kunnen gepaard gaan met hagel en windstoten tot 75 km/u. Plaatselijk kan in korte tijd veel neerslag vallen. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind die later naar het westen zal ruimen: aan het einde van de nacht trekken de buien naar Duitsland weg. Minima: 12 tot 15 graden.

Droog weekend

Zaterdag blijft het droog met flinke zonnige perioden. De wind waait matig, aan zee tijdelijk vrij krachtig uit westelijke richtingen. Maxima:17 graden aan de kust, 21 graden in het centrum tot 24 graden in het zuidoosten en dicht tegen de Duitse grens.

Van zondag tot en met donderdag blijft het droog met zonnige perioden. Zondag komt het kwik nog uit op zo'n 21 graden. Nadien wordt het een paar graden koeler. In de tweede helft van de week wordt het weer iets warmer. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners