Sneeuw op komst

10/02/13 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

Er wordt een sneeuwtapijt van 1 tot 5 centimeter dik in ons land verwacht.

Er wordt een sneeuwtapijt van 1 tot 5 centimeter dik in ons land verwacht.

Vanaf zondagavond zou er langzaam een sneeuwzone over ons land trekken. Vooral in het westen van het land is ijzelvorming mogelijk, zodat wegen plaatselijk glad kunnen zijn.

Zondagnamiddag is er nog geregeld zon en blijft het droog. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee een krachtige, guur aanvoelende zuidoostenwind.

De maxima gaan van min 3 tot plus 3 graden. Zondagavond neemt de bewolking toe en valt er sneeuw over het westen van het land. Tijdens de nacht breidt de sneeuwzone zich langzaam over heel België uit. Er valt dan 1 tot 5 centimeter sneeuw, met minimumtemperaturen die in het westen rond het vriespunt schommelen en in de Ardennen tot min 7 graden zakken.

Maandag mag er veel bewolking worden verwacht. Tijdens de ochtend valt er af en toe nog wat lichte sneeuw, in het westen volgt er eventueel ook ijzel. Daardoor kunnen de wegen er glad bijliggen.

In de loop van maandagnamiddag wordt het droog vanuit het noordoosten. Er waait een matige oostenwind. De maxima schommelen maandag tussen min 3 en plus 2 graden.

Ook dinsdag zou het droog en koud blijven, bij een temperatuur die overdag maar net boven het vriespunt uitkomt. 's Nachts en 's ochtends treedt algemene vorst op (min 2 tot min 9 graden).

In de tweede helft van de week zou de kans op neerslag toenemen, en zou het wat minder koud worden. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners