'Slechts 6 procent werkt tot 65 jaar'

03/01/15 om 05:34 - Bijgewerkt om 05:34

In 2013 heeft slechts 6,11 procent van de werknemers gewacht tot zijn 65ste om met pensioen te gaan. Dat blijkt uit cijfers van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine.

'Slechts 6 procent werkt tot 65 jaar'

Daniel Bacquelaine (MR), minister van Pensioenen © Belga

De krant Le Soir kon de cijfers bekijken die het ministerie verzamelde in antwoord op een parlementaire vraag, en ook De Standaard en Het Nieuwsblad maken er melding van.

Het cijfermateriaal plaatst de verhoging van de pensioenleeftijd tot 67 jaar in 2030 in perspectief. Daniel Bacquelaine erkent dat het optrekken van die leeftijd eerder symbolisch is. "Er is geen enkele reden om te denken dat de groep mensen die tegen dan de wettelijke pensioenleeftijd halen groter zal zijn dan de groep die dat vandaag doet", zegt de minister.

'Helemaal fout'

Hij wijst er op dat de verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd voor een stuk ook een technische reden heeft. "De leeftijd waarop iemand met vervroegd pensioen kan gaan wordt tegen 2018 opgetrokken van 61 tot 63 jaar. Dan was het niet meer dan logisch om ook de wettelijke pensioenleeftijd met evenveel jaren op te trekken".

"Het doel van de hervormingen", aldus de minister in Le Soir, "is de loopbaan te verlengen en mensen langer te laten werken. Maar beweren dat iedereen in 2030 verplicht zal worden tot 67 te werken is helemaal fout".

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners