Slachtoffers busongeval nog niet klaar voor verhoor

27/03/12 om 06:44 - Bijgewerkt om 06:44

De kinderen die gewond raakten bij de busramp in het Zwitserse Sierre mogen voorlopig niet ondervraagd worden door de Zwitserse speurders.

Slachtoffers busongeval nog niet klaar voor verhoor

© Reuters

De slachtoffers zijn daar volgens hun ouders nog niet aan toe, schrijft Gazet van Antwerpen.

De zeven Zwitsers, zes politiemensen en de Eerste procureur van het kanton Valais/Wallis, zijn sinds zondagavond in België. Ze overlegden met de politiediensten en parketten van Leuven en Hasselt over de praktische uitvoering van hun rogatoire opdracht.

De delegatie zou in principe tot donderdag blijven om de slachtoffers te spreken die de ramp overleefd hebben, om zo een beter zicht te krijgen op hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren.

Voorwaarden
Maar die verhoren kunnen alleen plaatsvinden met toestemming van de familie van de kinderen, en alléén als de mentale toestand van de getuigen dat toelaat.

Volgens de ouders zijn hun kinderen daar nog niet toe in staat. Daarom willen ze niet ingaan op het verzoek van de Zwitsers.

Het zullen Belgische politiemensen zijn die de concrete onderzoeksdaden, verhoren en andere, zullen uitvoeren, met bijstand van hun Zwitserse collega's.

"Momenteel wordt in samenspraak met de ouders bekeken onder welke voorwaarden die verhoren zullen plaatsvinden", zegt het Leuvense parket. "De gesprekken met de kinderen worden alle dagen van de week voorzien. In het belang van de privacy van de ouders en kinderen worden momenteel geen verdere details verstrekt over het precieze tijdstip en locatie van de verhoren." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners