'Slachtoffer' ontkent pesterijen volgens Bpost

08/04/11 om 09:45 - Bijgewerkt om 09:45

La Dernière Heure plaatste op zijn website videobeelden waarop te zien zou zijn dat een postbode door twee collega's wordt mishandeld.

'Slachtoffer' ontkent pesterijen volgens Bpost

© Thinkstock

Het verhaal over pesterijen in het distributiecentrum van Bpost in Koekelberg, waarover La Dernière Heure bericht, wordt door het zogenaamde slachtoffer ontkend. Omdat Bpost elke aanwijzing tot pesterijen ernstig neemt, is het bedrijf toch een onderzoek gestart.

Dat heeft woordvoerder Piet Van Speybroeck van Bpost vrijdag gezegd aan Belga.

"De man is in verlof maar heeft ons laten weten dat hij verontwaardigd is over de berichten," zei Van Speybroeck. "Volgens hem ging het enkel om een 'jeu d'amis' (vriendschappelijk geplaag). Hij werkt al tien jaar in Koekelberg en zegt er zich goed te voelen".

Video
La Dernière Heure (LDH) meldde vrijdag dat het de hand kon leggen op beelden die op 18 januari 2008 in het distributiecentrum van het postbedrijf in Koekelberg zijn gedraaid en waarop te zien zou zijn dat een postbode door twee collega's wordt mishandeld. Het filmpje werd met een gsm opgenomen. Niemand grijpt in, ondanks de aanwezigheid van een verantwoordelijke van het centrum. Bekijk de beelden op de website van LDH.

Hoewel het hele verhaal volgens het 'slachtoffer' overdreven is, wil Bpost elke twijfel uitsluiten. Daarom besliste het bedrijf vrijdag meteen om een intern onderzoek te starten.

Van Speybroek: "Elke aanwijzing van mobbing of pesten nemen we zeer ernstig. We willen zeker zijn dat er zich geen maatregelen opdringen". De woordvoerder roept ook alle personeelsleden die het slachtoffer zijn of een vermoeden hebben van pesten op om dit te melden bij de psychosociale dienst. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners