'Slachtoffer kasteelmoord werd in de rug geschoten'

03/04/12 om 07:50 - Bijgewerkt om 07:50

Stijn Saelens, slachtoffer van de kasteelmoord, zou door zijn moordenaar gedood zijn met een schot in de rug.

'Slachtoffer kasteelmoord werd in de rug geschoten'

© Belga

Kasteelheer Stijn Saelens stierf nadat hij in de rug werd geschoten. Dat blijkt uit de autopsie, zo schrijven de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard. Het is dus mogelijk dat Saelens werd doodgeschoten terwijl hij op de vlucht sloeg.

Uitvoerders
Volgens VTM is het gerecht de eigenlijke uitvoerders van de moord op Stijn Saelens op het spoor. De daders zouden in Nederland verblijven. Ze werden getraceerd via het gsm-verkeer van één van de hoofdverdachten. Het parket van Brugge wil het nieuws niet bevestigen.

Opdrachtgevers
De vermoedelijke opdrachtgevers van de moord op kasteelheer Stijn Saelens verschijnen intussen opnieuw voor de raadkamer. Het gaat om dokter André Gyselbrecht (62), schoonvader van Saelens, Peter Gyselbrecht (31), zijn schoonbroer en hormonenhandelaar Pierre Serry, een vriend van de dokter.

Hoofdverdachte
De hoofdverdachte heeft al gedeeltelijke bekentenissen afgelegd, maar hij houdt vol dat het niet de bedoeling was om Saelens te doden. André Gyselbrecht zou gezegd hebben dat ze zijn schoonzoon 'een lesje wilden leren' of nog 'schrik wilden aanjagen.' De dokter nam het niet dat Saelens met zijn gezin naar Australië wou verhuizen.

De advocaten van de verdachten eisen hun vrijlating. De kans dat dokter Gyselbrecht en Pierre Serry effectief worden vrijgelaten is klein.

Volgens Het Nieuwsblad zou het onderzoek tegen Peter Gyselbrecht bijzonder weinig bewijs hebben opgeleverd. Er zouden enkele twee korte gesprekken zijn gevoerd tussen zijn gsm en die van Serry. (EE)

Onze partners