Skibussen niet in regel met rij- en rusttijden: 25.000 euro boetes

01/03/14 om 12:33 - Bijgewerkt om 12:33

Tijdens een controleactie gericht op skibussen zijn voor 25.000 euro aan boetes uitgeschreven, veelal voor het niet-respecteren van de rij- en rusttijden.

Skibussen niet in regel met rij- en rusttijden: 25.000 euro boetes

© Belga

Tijdens de actie, die plaatsvond op de E40 in Heverlee, werden vijftig bussen gecontroleerd tussen 16.30 en 23.30 uur. "Bedoeling was proactief controle te doen bij het vertrek van de vele skibussen, zodat alle skiliefhebbers veilig ter bestemming kwamen", zegt Peter De Waele, de woordvoerder van de federale politie.

"Uit onze ervaring blijkt dat bij deze drukte sommigen de rij- en rusttijden niet zo nauw nemen, niettegenstaande dit essentieel is voor de veiligheid van de passagiers."

De ervaring van de politie bleek te kloppen. De agenten schreven voor de vijftig gecontroleerde bussen 25.000 euro aan boetes uit, "waarvan het overgrote deel voor het niet-respecteren van rij- en rusttijden en het niet correct invullen van het rittenblad (waar alle passagiers op vermeld moeten worden)".

Drugshonden controleerden ook de passagiers. Er werden elf mensen betrapt met drugs op zak. Eén jongere had 70 gram cannabis in zijn bezit. Hij werd van de bus gehaald en ter beschikking gesteld van het parket. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners